Nove nagrade za Pozorište lutaka u Mostaru

Na 24. smotri lutkarskih pozorišta Bosne i Hercegovine, koja se tradicionalno održava u Bugojnu, Pozorište lutaka u Mostaru osvojilo je dvije značajne nagrade.

Prema odluci Stručnog žirija, predstava “O nježnosti“, prema ideji i u režiji slavne svjetske lutkarke mostarskih korijena Ines Pašić, osvojila je nagradu za najbolju režiju i nagradu za kolektivni umjetnički domet.

Izvanredna igra glumačkog ansambla kojeg čine Igor Vidačković, koji je i asistent režije, te mladi i talentovani glumci Nina Popović i Ali Kamer Aksoy, oduševila je publiku i stručnu kritiku ove bugojanske Smotre lutkara.

“Čestitamo Ines Pašić i cijelom ansamblu ove predstave. Žetva nagrada sa predstavom “O nježnosti” tek je počela. Slijede novi festivali na koje je ova predstava pozvana i, sigurni smo, novi uspjesi”, kažu iz Pozorišta lutaka..

Već 30. septembra, sa predstavom “O nježnosti”, Pozorište lutaka u Mostaru učestvuje na 21. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta LUT FEST u Istočnom Sarajevu, a 9. oktobra u Banja Luci na “19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu”.

(NovaSloboda.ba)