Taj čudesni šareni svijet: Slike dana

Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice sa vrlo malo slika u vezi sa koronavirusom. Ovde donosimo pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta.

Jedna ovako ekstravagantno dotjerana mačka, sa šminkom za oči, biće izložena na izložbi “Pet Expo Thailand 2020” u Bangkoku.

Uprkos velikom broju zaraženih koronavirusom u Brazilu, kupači leže načičkani, pod suncobranima, na plaži Ipanema.

Istovremeno, na plaži Juhu u Mumbaiju, neki gledaoci gledaju kriket utakmicu. Što bi se kod nas reklo: Na male!

U La Pazu, ljudi protestuju za prava klaunova i uličnih zabavljača, da mogu raditi sa zaštitnom  opremom, uprkos bolivijskim ograničenjima zbog korone.

Požari u okrugu Fresno u Kaliforniji ostavili su iza sebe jednu potpuno sagorjelu benzinsku pumpu.

Obilne kiše uzrokovale su poplave u Keur Massaru u Senegalu. Čovjek na provizornom splavu, napravljenom od praznih bidona, pokazuje lopatu, koju je pretvorio u veslo.

Italijanski medicinari prolaze kroz poljsku bolnicu na Univerzitetu Hadath, gradu sjeverno od libanske prijestonice Bejruta.

Pristanište za čamce u zalivu Bringhäuser leži usred bujnog zelenila, na suhom dnu jezera Hessian Edersee. U jesen je dno jezera u velikoj mjeri pristupačno, sve do vodotoka rijeke Eder.

Mjesto Batzow, pokrajina Mecklenburg Vorpommern u Njemačkoj: Dvogodišnja Fiona istražuje jednu ulicu u minijaturnoj maketi gradića Batzow. Istorijskoo gradsko središte malog grada u blizini Rostoka gradi se još od 1995. godine u mjerilu 1:10. Već je izgrađeno 145 kuća, a planirana je obnova ukupno 240 objekata, u njihovom izvornom stanju od 1850. do 1910. godine

Vazdušni snimak napravljen 11. septembra 2020. godine prikazuje budistički hram Wat Samphran (Zmajev hram) u Nakhon Pathomu, nekih 40 kilometara zapadno od Bangkoka. Wat Samphran je popularno turističko odredište, a posjetioci dolaze vidjeti ogromnu figuru zmaja kako se uvija oko ružičaste cilindrične zgrade pored statue Bude i bogomolje tradicionalnog budističkog hramskog kompleksa.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)