Sajam domaćih i tradicionalnih proizvoda u Mostaru

U četvrtak, 24.09.2020. godine Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar će, u saradnji sa Udrugom Referalni centar Branitelj/Borac “ZADRUGAR“, organizovati jednodnevni sajam u Mostaru na kojem je planirano da zadruge, udruženja, firme i OPG-ovi izlažu i prodaju svoje poljoprivredne proizvode.

Sajam će se održati na šetalištu (bivše Lenjinovo šetalište) preko puta  gradskog parka u Mostaru u periodu od 10 do 18 sati.

 Cilj ovog sajma je promocija domaćih tradicionalnih proizvoda sa područja Hercegovine i podsticaj domaćim proizvođačima hrane i poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini, a sajam je jedna od aktivnost projekta kojeg finansira „Projekat razvoja tržišne poljoprivrede“ FARMA II.

FARMA II je petogodišnji program podrške poljoprivredi u BiH finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i vlade Kraljevine Švedske.

“Prethodni projekti sprovedeni kroz FARMA II pomogli su poljoprivrednicima BiH da povećaju prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda te će i ova izložbeno-prodajna manifestacija podržati male proizvođače iz Hercegovine”, stoji u saopštenju REDAH-a.