FA optužio Slavena Bilića za nedolično ponašanje

Trener West Bromwich Albiona Slaven Bilić optužen je za nedolično ponašanje za vrijeme subotnje utakmice engleskog fudbalskog prvenstva, u kojoj je njegova ekipa poražena od Evertona sa 5:2, objavio je u utorak Engleski fudbalski savez (FA).

“Navedeno je da se jezik i/ili ponašanje menadžera West Bromwich Albiona na terenu, u poluvremenu utakmice Premier lige protiv Evertona 19.9.2020., može okvalifikovati kao nedolično”, stoji u saopštenjuu glasnogovornika FA-a objavljenom na Twitteru.

Sudija utakmice Mike Dean na poluvremenu je pokazao crveni karton bivšem hrvatskom selektoru, nakon što mu je 52. godišnji Bilić prigovarao zbog isključenja beka Kierana Gibbsa, koji je gurao Evertonova veznjaka Jamesa Rodrigueza i pritom ga zahvatio po licu.

Slaven Bilić se do četvrtka mora izjasniti o ovoj optužbi.

Prizna li Bilić krivicu, pravilnik FA-a za takav prekršaj propisuje novčanu kaznu od 8.000 funti i jednu utakmicu suspenzije. U slučaju da Bilić ospori optužbu koja mu se stavlja na teret, a u žalbenom postpuku bude proglašen krivim, moraće platiti kaznu od 12.000 funti i dvije utakmice neće moći sjediti na klupi, prenosi Hina.

(Fena)