Predstava “Izgubljeno-nađeno” u petak i subotu

Lutkarsko kazalište Mostar priremilo je za najmlađe dva izvođenja predstave “Izgubljeno-nađeno”. Prvo izvođenje je na rasporedu u petak u 18 sati, a drugo u subotu u 11 sati.

U jednom malom gradu, na jednoj maloj stanici živi Ana. Ona je veoma usamljena i nema nikoga, ali trudi se da svaki putnik nađe put do svog voza i da ništa ne zaborave. Jednog dana, neko zaboravi prtljag i Ana ga odmah odnosi u sobu za izgubljene-nađene stvari, ne znajući da je to prtljaga Mađioničara, u kojoj se nalazi iznenađenje. Kada se kofer zatrese i pojavi čarobna krijesnica, nastaje malo čudnovato biće (Džems). I tako je Džems došao na svijet.

Ova priča govori o raznim nestašlucima radoznalog čudnovatog bića Džemsa, kako on vidi svijet oko sebe i što misli. A sve to dovede do čarobnog prijateljstva.

Tehnika lutke koja predstavlja Džemsa zove se “Planšet”. To je lutka koju animiraju tri animatora, što omogućava mnogo animacijskih ostvarenja. Izuzetno je kompleksna, ali i prekrasna zbog mogućnosti različitih transformacija, likovnosti i oponašanja mimike čovjeka. 

Predstava je namijenjena za djecu od 3 godine.

U predstavi igraju: Ivan Nevjestić, Jadranka Popović Miljko, Ružica Bošković, Anela Planinić i Tibor Oreč.

Iz Lutkarskog kazališta mole sve posjetioce da prilikom dolaska u kazalište poštuju epidemiološke mjere.

Cijena ulaznice je 3 KM i u prodaji su sat prije izvođenja na blagajni kazališta.

(NovaSloboda.ba)