Počelo štampanje glasačkih listića za Loklane izbore 2020

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar ozvaničio je danas u štampariji “Unioninvestplastika” kod Sarajeva početak štampanja i pakovanja glasačkih listića za Loklane izbore 2020.

Bakalar je izjavio da je nakon višemjesečnog kašnjanja usvajanja budžeta institucija BiH, te procedure javnih nabavki uz žalbeni postupak, danas počelo štampanje listića uz neznatano kašnjenje u odnosu na planirane rokove.

 

“Biće štampano oko sedam miliona glasčkih listića, a posao vrijedan 805.528 KM dobila je kompanija “Unioninvestplastika” d.d. Sarajevo”, istakao je Bakalar.

Dodao je da glasački listići spadaju u osjetljivi izborni materijal, zbog čega je štampanju pristupljeno uz posebne bezbjedonosne mjere, te mjere nadzora svake radnje u tom procesu.

Bakalar je naglasio da je prvi kontingent od 48 paleta papira s vodenim žigom, uz policijsku pratnju, dopremljen u pomenutu štampariju 12. septembra 2020. godine.

Precizirao je da je današnji proces započet štampanjem glasačkih listića za izbore u Banja Luci i opštini Centar Sarajevo.

(Fena)