Završen peti susret Napretkovog kursa copywritinga

Kurs pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promovisanja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata, u organizaciji HKD Napredak Glavne podružnice Mostar,a pod vođstvom Marka Sutona, diplomiranog novinara i profesionalnog SEO copywritera, imao je svoj peti susret sinoć u prostorijama Narodne biblioteke HNK-a, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Na petom predavanju, polaznici Napretkovog besplatnog kursa copywritinga, upoznali su se s postavljanjem pravilne strukture teksta za objavljivanje u elektronskom obliku, te s formulom za pisanje FAB, što je skraćenica za: Features (Značajke), Advantages (Prednosti) i Benefits (Korist), te je idealna kao formula za pisanje kratkih, informativnih tekstova, uglavnom u vidu objava za društvene mreže.

Polaznici su tokom predavanja uspješno apsolvirali ovu formulu za pisanje kroz praktičnu vježbu pisanja nekoliko objava za društvene mreže.

Osim vježbe tokom predavanja, svaki polaznik je, takođe, predstavio svoj PR tekst u vidu vijesti ili najave, što je bio zadatak s četvrtog predavanja Napretkovog kursa copywritinga.

Šesti susret ovog besplatnog kursa zakazan je za ponedeljak, 28. septembra u 19 sati, u prostorijama čitaonice Narodne biblioteke HNK-a, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a na tom predavanju polaznici će svoje do sada stečeno znanje iz područja copywritinga obogatiti za upoznavanje sa scarcity pristupom, kao posebnom psihološkom tehnikom koja se koristi u pisanju sadržaja iz područja copywritinga.

(NovaSloboda.ba)