Bajević objavio spisak igrača za oktobarske utakmice

Fudbalska Reprezentacija BiH u oktobru igra tri utakmice, a najvažnija je ona sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na EURO 2020.

Za ovaj susret, koji će se igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu 8. oktobra, te za duele u 3. i 4. kolu Ligi nacija sa Holandijom 11.10. u Zenici, te Poljskom tri dana kasnije u Varšavi, selektor Dušan Bajević je pozvao 30 igrača.

„Igramo tri utakmice u 7 dana, što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme“, objasnio je Bajević.

Selektor je doadao da se u ovom trenutku najviše boji povreda, jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu.

„Nadam se da sa Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imaćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojaćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bi se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo“, rekao je Bajević.

Za utakmice sa Sjevernom Irskom, Holandijom i Poljskom pozvani su ovi igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje bh. reprezentacije zakazano je za 5. oktobar u hotelu „Terme“ na Ilidži.

(NovaSloboda.ba)