„Mala liska“ za Dražena Pavlovića

Predstava „Identitluk“, nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti Mostar treća je predstava odigrana u okviru 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“.

Sjajnu glumačku igru publika je nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama. Stručni žiri, u sastavu Dragan Jovičić, Ivan Lemo i Salko Pezo, “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri dodijelio je glumcu Draženu Pavloviću.

„Ovo je bilo moje prvo igranje na festivalu ‘Mostarska liska’. Radovali smo se svi, uprkos ovoj situaciji, da igramo, da se družimo i da barem nakratko uveselimo rijetke hrabre koji se usude i dalje ući u hram boginje Talije, da gledaju predstave. Sretan sam, naravno, da sam dobio ovu nagradu. Značiće mi, u svakom slučaju iz više razloga, ali u ovom momentu bih samo rekao da sam sretan, ponosan na kolege, zahvalan njima i zadovoljan večerašnjim izvođenjem“, rekaoje glumac Dražen Pavlović.

Po završetku predstave, druženje je nastavljeno u foajeu Narodnog pozorišta Mostar, uz prigodan koktel i muziku.

Četvrta predstava u konkurenciji festivala na rasporedu je u ponedjeljak u 20 sati. Riječ je o predstavi „Putovanje“ Vahida Klopića, u režiji Midhata Kušljugića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 10 KM su u prodaji na blagajni NPM-a od 9 do 14 sati, te od 18 sati do početka predstave.

Predstave se izvode u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Mostar i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a.

(NovaSloboda.ba)