Mladi aktivisti realizuju niz projekata u Mostaru

U prostorijama Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara, upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji projekata koje provode mladi mostarski aktivisti uz finansijsku pomoć i podršku Fondacije Mozaik kroz kampanju Omladinske banke Bosne i Hercegovine.

Projekti koje će mladi Mostarci realizovati u narednom periodu su različitog karaktera, od projekata edukacije do infrastrukturnih projekata, koji će dati doprinos razvoju, unaprijeđenju i uljepšanju lokalne zajednice. Neki od projekata su: Revitalizacija igrališta za djecu – Željuša, Školsko dvorište u novom ruhu, Workout park Semetovac, Za našu rijeku, Vrijeme je da se krene, Park dječije sreće, Park Opine – od deponije do parka i ostali. 

Kako navodi Amar Pajo, jedan od potpisnika ugovora sa Fondacijom Mozaik i koordinator projekta “Vrijeme je da se krene” glavni cilj realizacije projekta je doprinos lokalnoj zajednici kroz omladinski aktivizam.

“Smatram da mladi trebaju biti pokretačka snaga pri realizaciji društveno-korisnih projekata koji imaju za cilj da na određeni način doprinesu razvoju ili uređenju lokalne zajednice, pri čemu šaljemo jasnu poruku da mladi uz određenu podršku mogu učiniti zaista mnogo”, ističe Amar Pajo.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su, pored predstavnika projektnih timova i predstavnici Fondacije Mozaik, i službenica za mlade i nevladine organizacije Grada Mostara, Sabina Memić.

Od 33 projekta koji su dobili podršku od strane Fondacije Mozaik, čak 12 je podržano i biće realizovano u Gradu Mostaru.

(NovaSloboda.ba)