SIPA: U toku realizacija akcije „Indi“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Posavskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH, od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva „Indi“. U akciji su lišene slobode tri osobe zbog postojanja osnovan e sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 220. Krivičnog zakona BiH „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i člana 217. istog zakona „Primanje mita i drugih oblika koristi“, saopšteno je iz SIPA-e.

U toku su pretresi na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Orašja i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, automatska puška, veća količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode u zakonskom roku biće predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, uz čiju su koordinaciju ove aktivnosti izvedene.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Indi“ biće poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)