Judo klub “Borsa” provodi “Beactive” program u Mostaru

U povodu Evropskog tjedna sporta, koji traje 23. do 30.septembra, Sportski kolektiv grada Mostara Judo klub “Borsa” provodiće “Beactive” program u tom gradu pod nazivom “Super Leo te zove… Budi fit!”.

Program će biti održan u srijedu, 30. septembra u velikom gradskom parku parku u vremenskom razdoblju od 16 do 20 sati.

Borsa spomenuti događaj organizuje u saradnji s Evropskom komisijom i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, a cilj projekta je podsticanje ljudi na bavljenje sportom, te su u projektne aktivnosti uključeni i fitness treneri i nutricionisti, kao i razni animatori i volonteri.

“U okolnim zemljama, Evropska sedmica sporta i bogati popratni događaji posljednjih godina dobijaju na sve većem značaju i okupljaju velik broj učesnika, a organizatori spomenute sedmodnevne manifestaciju su centralni državni uredi za sport koji ulažu velika finansijska sredstva na promociju sporta kako bi podstakli ljude na bavljenje fizičkom aktivnošću, a na taj način i zdravijim načinom života. Ove godine Judo klub ‘Borsa’ dobio je zadatak da približi sport i značaj bavljenja fizičkom aktivnošću građanima grada Mostara”, saopštili su organizatori.

Program će biti raznovrstan, a svim učesnicima i prolaznicima omogućiće se besplatni savjeti fitness trenera o važnosti fizičkog vježbanja, besplatni savjeti sa nutricionistom, aktivnosti za djecu, vježbice i igrice sa Super Leom i Lola Klaunovima, aktivnosti za odrasle (fitness izazovi), degustacija zdravih prirodnih sokova, druženje uz muziku i slične aktivnosti.

Organizatori su pripremili i mnoge simpatične i zdrave nagrade za sve učesnike, navodi se u saopštenju.

(Fena)