Sparkasse Bank podržala izradu aplikacije Emine Kapetanović, mlade inovatorice iz Mostara

Sparkasse Bank podržala je izradu aplikacije Motus,Emine Kapetanović, mlade inovatorice iz Mostara, a koja je namijenjena pomoći osobama u fazi oporavka od moždanog udara.

Podrška mladima i društveno odgovornim projektima dio je korporativne strategije Sparkasse Bank, a izrada aplikacije Motus je jedan upravo takav projekat koji će uskoro biti dostupan i od pomoći zajednici, odnosno svim osobama koje su se našle u ovoj situaciji.

Aplikacija Motus, namijenjena je pacijentima koji su preživjeli različite tipove moždanog udara, njihovim porodicama i osobama koje brinu o pacijentima, a koja u sebi sadrži različite savjete za faze oporavka tih osoba.

Direktorica Regije /Filijale Sparkasse Bank Mostar, Sanela Demirović, uručila je vrijednu donaciju Emini Kapetanović koja je osmislila aplikaciju Motus.

„Mi u Sparkasse Bank vjerujemo u mlade, u njihovo znanje, ideje i mogućnosti da mogu iznijeti dobre projekte i time doprinijeti pozitivnim promjenama u našoj zajednici. Ovaj projekat je najbolji pokazatelj toga i sretni smo što ga možemo podržati“, izjavila je direktorica Regije/ Filijale Mostar Sanela Demirović.

“Moj otac je imao moždani udar prije deset mjeseci, te sam morala istraživati o tom stanju da bih se brinula o njemu. Kao IT student, vjerovala sam da mogu ponuditi rješenje svim osobama koji su se našli u istoj situaciji kao i ja. Naziv aplikacije Motus potiče od latinske riječi za pokret, napredak. Jako sam sretna zato što je Sparkasse Bank prepoznala ovu aplikaciju kao projekat vrijedan ulaganja i vjerujem kako će pomoći mnogima zato što  nudi svu potrebnu podršku, od fizijatrijskih, govornih i memorijskih vježbi, odgovora na česta pitanja, podsjetnika za termine i terapije koje pacijent koristi, pa sve do praćenja ukupnog napretka zdravstvenog stanja”, izjavila je Kapetanović.

(NovaSloboda.ba)