Rukometaši Veleža u pohodu na titulu

Nakon mnogo nedoumca oko početka rukometnog prvenstva, ipak je postignut konsenzus. Premijer liga i Prve lige FBiH počinju takmičenje ovog vikenda.

Rukometaši Veleža, koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH-Jug, u prvom kolu gostuju u Goraždu.

Rođeni su pripreme obavili u Mostaru. Kondicioni dio priprema obavljen  je pod stručnim nadzorom Đenana Kajtaza, koji se pred svaku sezonu priključi  stručnom štabu. Iako je bilo problema sa ulaskom u dvoranu zbog koronavirusa, pripreme su obavljene na zadovoljstvo stručnog štaba.

„Odigrali samo jednu priemnu utakmicu u Čapljini, što je nedovoljno za uigravanje ekipe. Naše ambicije pred početak sezone 2020/21 su veće nego prošle godine kada smo sa podmađenim sastavom bili u sredini tabele. Iako klub teško izlazi sa finansiranjem, povratak naših bivših igrača daje nam za pravo da se nadamo plasmanu u sami vrh tabele. Igrački kadar ostao je na okupu kao i prošle godine, a priključili su nam se Zlatko Kreso, dosadašnji igrač Vogošće, Nedžad Šapuh, Adnan Muharemović, Adi Čorić i Aldin Fazlagić“,  kazao je šef stručnog štaba RK Veleža,Admir Kreso.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)