Bajević: Najveća podrška protiv Iraca biće nam navijači

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević, uoči susreta polufinala baraža za nastup na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Sjeverne Irske, rekao je da raspoloženje u taboru selekcije BiH varira.

“Raspoloženje je dobro, ali i nije dobro. Očekuje nas zaista važna utakmica, ali najvažnije je da imamo što više zdravih i spremnih igrača. Do sada smo imali pet ili šest izostanaka iz opravdanih razloga. Očekujem da će se ostali koji su pozvani okupiti do večeras i da će biti sve u redu”, rekao je Bajević.

Naglašava da su najveća podrška reprezentativcima bh. navijači i da je veoma bitno da su oni uz reprezentaciju u narednim mečevima.

“Nadam se da će nam pružiti podršku, a da ćemo im mi to vratiti zalaganjem na terenu. Moramo pristupiti meču s maksimalnom ozbiljnošću. Ne smijemo Ircima pružiti šansu da dođu do svog cilja. Izuzetno su brzi, jaki i borbeni. Mi moramo kontrolisati loptu i tok utakmice”, istakao je selektor BiH.

Utakmica polufinala baraža za nastup na Evropskom prvenstvu između BiH i Sjevarne Irske biće odigrana u četvrtak, 8. oktobra na stadionu “Grbavica” s početkom u 20,45 sati.

(Fena)