Uoči studentske protestne šetnje u Mostaru: Niste naš iZBOR!

Uoči predstojeće protestne šetnje studenata Sveučilišta u Mostaru zbog previsokih cijena školarine, pismo javnosti uputili su organizatori protesta Dario Hrkać i Marko Vračević.

Pozivamo Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru da loptu ispred Sveučilišta ne prebacuju pred stranačke centrale. Problemi studenata su jedinstveni i isti, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, pa i stranačko opredjeljenje.

Na hiljade ljudi za pandemije su dobili otkaz, među njima su i naši i vaši roditelji. Brojnima su umanjena primanja, brojni imaju više djece na fakultetu.

Cijena školarine je previsoka, posebno ako se nastava izvodi djelomično ili potpunosti online.

Ne želimo politizirati protest, niti nam je to početna ideja bila, početna ideja i ona koju i dalje zagovaramo nije se mijenjala i neće se mijenjati. S tim u vezi, pozivamo Studenstski zbor da odgovori na sljedeća pitanja:

Je li istina da je online nastava loša?

Je li istina da studente niko ništa nije pitao?

Je li istina da su cijene semestara prevelike s obzirom na situaciju?

Ako je sve gore navedeno istina, zašto vi niste organizovali proteste?

Je li vas sramota što istinu onih koje biste trebali zastupati pokušavate ugušiti?

Pokušaji okrivljivanja organizatora za navodnu politizaciju, nije slučajan već je namjeran baš zbog toga što nas se želi razjediniti i brojanjem krvnih zrnaca uništiti plemenite ciljeve.

Zašto smo baš mi organizatori?

Od samog početka smo napominjali ljudima koji su nam se javljali, da će miševi ovo namjerno nazvati politikanstvom da se ciljevi unište, ali smo svjesno ušli u tu priču, jer je ostale strah da ih profesori ili neko drugi ne bi šikanirao.

A mi smo organizovali zato jer nas nije strah, nije nas strah ako budemo imali problema sa profesorima ili bilo kakvih drugih problema.

Nije nas strah, jer je istina.

Ovim postupkom Studentski zbor SuMa samo je dokazao tvrdnje građana i studenata da su obične lutke koje igraju kako im se kaže, te su se ovim postupkom ukopali u svoj rov sramote još više.

Zašto Vi dragi Studentski zbor SuMa niste organizovali protest kada ste vidjeli da se glas studenata ne poštuje.

A mi nikome nećemo govoriti kako treba misliti, jer valjda svako ima svoju pamet da razmisli malo zašto Studentski Zbor SuMa reagira.

Vidimo se u srijedu, 15,sati  na dobro poznatom mjestu kružnog toka Rondo u Mostaru.

Dođite, doćemo!

Dario Hrkać i Marko Vračević

Organizatori prostestne šetnje “Studenti protiv online nastave”