Osumnjičeni za pucnjavu u Zagrebu počinio samoubistvo, policajac stabilno

Nakon pucnjave na Trgu sv. Marka,  kojoj je povrijeđem policajac iz Vladinog osiguranja, policija je izvijestila da je pronašla muškarca koji odgovara opisu počinioca, a koji je počinio samoubistvo.

Policajac, koji je ranjen, dovezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke, te s obe strane trupa, a za sada su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini direktor bolnice Mario Zovak.

Kako su istakli u MUP-u, policijski službenici na adresi Jabukovac pronašli su osobu koja odgovara opisu počinioca.

“Osoba je počinila samoubistvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, kratko dodaju u MUP-u.

Kada je riječ o ranjenom policajcu, Zovak navodi kako su mu vitalne funkcije stabilne, te da ne vide znakove ugroženosti života, međutim, brine ih mogućnost unutrašnjih povreda, jer je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka.

Trenutno se obavlja pretraga CT-om, a kad se to završi napraviće se evaluacija njegova stanja i po principu ratne hirurgije ići u obradu rana.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić ranije je potvrdila da je jutros u 8,06 sati zaprimljena dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u kojoj je povrijeđen jedan policajac.

U Vladi se saznaje se da je riječ o policajcu, koji je radio u njihovu osiguranju, te da u vrijeme incidenta hrvatski premijer nije bio u sjedištu Vlade.

(Fena)