Mladić u Nižnjem Novgorodu ubio četiri osobe i izvršio samoubistvo

Muškarac osumnjičen za pucnjavu na autobus u Nižnjem Novgorodu, u kojoj su ubijene tri osobe, izvršio je samoubistvo.

Policija i službenici Nacionalne garde pronašli su tijelo mladića, za koga se sumnja da je ubio troje građana Nižnjenovgorodske regije, na zapadu Rusije, rečeno je u utorak za TASS iz regionalnog odjela Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ranije je izvor u agencijama za provođenje zakona rekao da je muškarac počinio samoubistvo.

“Policijski službenici zajedno s predstavnicima Rosgvardije u regiji pronašli su tijelo 18. godišnjeg stanovnika Nižnjeg Novgoroda, za koga se sumnja da je ubio tri osobe”, saopštila je pres-služba. Tijelo je otkriveno u šumi.

Prema preliminarnim podacima, mladić je u selo došao u posjetu rodbini.

On je sinoć je otvorio vatru u naselju Boljšeorlovskoe u Nižnjenovgorodskoj regiji, a kasnije je pobjegao s mjesta događaja. Regionalna uprava ruskog Istražnog odbora izvijestila je da su tri osobe ubijene, dok su još tri ranjene.

Izvor u policiji rekao je za TASS da je pucnjavu izvršio  18. godišnji Daniil Monakhov, nakon svađe između njega i njegove bake koju je ranio otvorivši vatru iz puške. Žena je hitno prebačena u bolnicu. Mladić je, takođe, ubio svog susjeda, a zatim je na autobuskoj stanici ubio još dvije osobe. Tu su ranjene još dvije žene. Kasnije je izvor rekao za TASS da je baka umrla u bolnici, a broj žrtava popeo se na četiri.

(Fena)