Fahrudin Alić postao jedan od najmlađih neurohirurga u istoriji BiH

Da Bosna i Hercegovina itekako ima čime da se ponosi kad su u pitanju mladi, perspektivni, pametni i vrijedni ljudi, dokaz je i to da je 2. oktobra na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, svoj specijalistički ispit iz neurorirgije uspješno položio mladi ljekar.

U ovom vremenu kad mnogi mladi svoje utočište traže izvan granica naše zemlje, kada se znanje i rad nedovoljno cijene i neadekvatno vrednuju, postoje i oni pojedinci koji su ostali i svoj život uložili upravo u trud, kontinuirani rad i učenje, kako bi građanima ove zemlje omogućili vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Jedan od takvih je zasigurno i dr. Fahrudin Alić koji se, postavši specijalista neurohirurgije, upisao u malu, ali uspješnu zajednicu neurohirurga BiH, koji će raditi najzahtjevnije operacije nervnog sistema, kičme i mozga. Tokom specijalizacije, dr.Alić je svoje znanje sticao kroz mnogobrojne neurohiruške kongrese u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade za najbolji rad mladih neurohirurga pod naslovom „Uspješno liječenje cerebralnog apscesa povezanog sa subduralnim intrakranijalnim empiemom kao posljedicom pansinusitisa: prikaz slučaja“ na 6.međunarodnom kongresu neurohirurga u Budvi 2017.godine.

Doktor Fahrudin Alić rođen je u Zenici 25.oktobra 1986.godine. Po završetku gimnazije, upisao je Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu kojeg uspješno završava 2011.godine, nakon šest godina studiranja. Potom radi kao ljekar opšte prakse hitne pomoći Doma zdravlja Zenica. Pored predanog rada u struci, ne zapostavlja svoju drugu bitnu ulogu, a to je biti suprug, oslonac i otac dva predivna dječaka.

Šestogodišnju specijalizaciju za Kantonalnu bolnicu u Zenici uspješno, i u predviđenom roku, završio je 2. oktobra na KCUS-u i upisao se među najmlađe neurohirurge u istoriji Bosne i Hercegovine.

Ovim je neurohirurška zajednica dobila neprocjenjiv resurs, a građani ove zemlje sigurnost i oslonac da će, u najtežim i najkomplekcnijim hirurškim intervencijama, koje poznaje medicinska struka, biti u rukama pametnih, pouzdanih i vrhunskih stručnjaka.

(NovaSloboda.ba)