Počelo snimanje prve web serije za mlade u BiH „Podrugljivci“

Danas je na Boračkom jezeru počelo snimanje serije Podrugljivci, prve web serije za mlade u Bosni i Hercegovini. Snimanje će trajati od 17. d0 24. oktobra. Omladinska novinska asocijacija je koproducent serije.

Serija govori o načinu na koji se mladi ljudi suočavaju s prošlošću u liku vlastitih očeva, te prati njihovo promišljanje, razgovor i djelovanje koje ih u konačnici dovodi do mirnog rješenja problema.

Autorski tim serije čine: Nejra Latić-Hulusić, rediteljica, Anes Osmić, scenarista i Vuk Vuković, producent.

U glavnim ulogama su mladi ljudi, srednjoškolci i studenti/ce.

U seriji se, u sporednim ulogama, pojavljuju i i već poznata glumačka imena u Bosni i Hercegovini, koja su željeli podržati ovaj omladinski projekat. Među ostalima, tu su Alma Tanović, Lana Zablocka, Minka Muftić, Maja Salkić i druge.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Laboratoriji mira, organizovane od strane Fondacije Mozaik i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija, uz novčanu podršku Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini, te zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Schuler Helfen Leben (SHL).

Omladinska novinska asocijacija u BiH prvi put podržava jedan takav projekat i učestvuje u koprodukciji, što smatraju sjajnom prilikom za rast i razvoj Asocijacije, te pružanje prilike mladim ljudima, unutar ONAuBiH-a, da se okušaju u novim aktivnostima i upoznaju sa svim procesima koji prethode premijeri filma ili serije.

Prema planovima, serija će premijerno biti prikazana u januaru naredne godine, saopšteno je Omladinske novinske asocijacije.

(NovaSloboda.ba)