Pila sam previše

Holivudska zvijezda Kristen Stewart borila se protiv alkohola

Na početku korona krize, Kristen Stewart je pokušala zaboraviti alkohol. Sve dok se te borbe nije zasitila i napravila jedan radikalan zaokret.

Na svoj 30. rođendan, glumica Kristen Stewart (“Twilight”, “Sumrak”) odlučila je promijeniti svoj život. Prije toga je samo puno govorila o alkoholu, pušila više cigareta nego što je mogla podnijeti.

I to je učinila ono “sada i odmah”.

Kad je pandemija korone paraliaala Hollywood, Kristen Stewart pokušala je zaboraviti alkoholnu krizu. Za magazin InStyle sada je otkrila da je „pila i previše”. Tačno do jutra 9. aprila.

Tada je sve bacila, govoreći sebi da bi trebala “konačno pomaknuti guzicu”.

Bio joj je 30. rođendan: “Znam da zvuči kao kliše, ali preko noći sam prestala i piti i pušiti”.

Stewart se u intervjuu osvrće i na svoju karijeru. Kako su ona i njena prva velika ljubav Robert Pattinson (34) tokokm snimanja filma “Twilight” pokušavali u tajnosti držati svoju vezu od javnosti: „Pokušvaali smo sve da ne bismo bili fotografisani kad bismo bili zajedno. Jer, inače to više ne bi bio naš život.”.

Nakon prekida s Pattinsonom, Stewart je imala prvu lezbijsku vezu. Izlazila je od 2014. godine sa Alicijom Cargile, pune dvije godine. U to vrijeme, međutim, nije željela to otvoreno priznati: “Bože, imala sam 21. Nisam se sramila što sam otvoreno bila lezbijka, ali jednostavno nisam to htjela javno podijeliti”,

Nakon Cargilea, slijedili su pjevačica Soko (2016), St Vincen (2016), Stella Maxwell (2016 do 2019) i Sara Dinkin (2018 do 2019). O njenoj aktuelnoj životnoj pratiteljici Dylan Meyer, govorila je i jednoj radio emisiji i kazala kako sa njom može predpostaviti i održavanje svadbe.

Stewart se osjeća ugodno u svojoj koži, otvoreno se naziva „queer” osobom, koja baš ne pripada  heteroseksualnim normama.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)