Akcija čišćenja RC Bunica: Prikupljeno 70 vreća otpada, otkrivene dvije mini deponije

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val, održao je danas akciju čišćenja Rekreacionog centra Bunica.

U akciji su učestvovali su i članovi udruženja STK Blagaj, SPK Blagaj, kao i članovi ekipe Bunica boating, LAKS, te druga udruženja, neformalne grupe i građani, koji su se pridružili samoj akciji.

„Prilikom akcije čišćenja, zatekli smo ogromne količine otpada, kao i dvije mini deponije, koje su se nalazile na ovoj lokaciji. U razgovoru sa komunalnim inspektorima je dogovoreno da u narednim danima JP Komos Mostar sanira još jednu deponiju, za koju je potrebna teška mehanizacija. U toku akcije čišćenja očišćeno je 400 metara obale, gdje je prikupljeno 70 vreća otpada. Ovim putem. želimo da se zahvalimo gradu Mostaru – odjel za komunalne poslove i J.P Komos Mostar na pruženoj podršci prilikom realizacije akcije čišćenja RC Bunica“, ističu iz EKO HUB Blagaj uz porukui da “ukoliko želimo zdravu i čistu prirodu, moramo da se držimo slogana „Misli o prirodi!“.

Novi Val Blagaj i Eko HUB Blagaj poziva sve građane Blagaja, Stoca, Nevesinja, Ljubinja i Čapljine da putem Eko alarma, koji se nalazi na stranici www.novival.info, prijave svoje ekološke incidente, kako bi zajedničkim snagama reagovali na ekološke probleme.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!”, koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

(NovaSloboda.ba)