Na drugom savjetovanju CIRED-a u Mostaru preko 160 stručnjaka

Na drugom savjetovanju Bosanskohercegovačkog ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji CIRED – BH K/O CIRED, koje će se održati od 25. do 27. oktobra u Mostaru, biće prezentovano 60 referata, koje potpisuje preko 160 stručnjaka i naučnika iz BiH i zemalja okruženja.

Svečano otvaranje savjetovanja previđeno je za nedelju, 25. oktobra u 19 sati u hotelu Mepas.

“Za učesnike koji usljed pandemije covid-19 ne mogu učestvpvati Savjetovanju, paralelno će biti osigurano virtualno učešće (online). U cilju osiguranja zahtijevane distance i broja učesnika u zatvorenom prostoru, osigurane su i dodatne sale u hotelu ‘Mostar’, koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela Mepas”, sapšđtili su organizatori.

Uvodne referate na skupu imaće direktor HEP Operatora distribucijskog sustava Nikola Šulentić, predsjednik BH K/O CIGRE Edhem Bičakčić i prof. dr. Mirza Kušljugić s Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Bosanskohercegovački ogranak CIRED – BH K/O CIRED formiran je u okviru BH K/O CIGRÉ, kao vodeća organizacija u Bosni i Hercegovini, koja se bavi stručnim i naučnim problemima u oblasti distribucije električne energije, funkcionisanjem tržišta električne energije, procesima regulacije, te uticajem na tehnološki, funkcionalni i ekonomski razvoj elektrodistributivnog sistema.

(Fena)