Počela rekonstrukcija parka preko puta bivšeg Radničkog doma

Na inicijativu predstavnika Mjesne zajednice Brankovac, započeta je akcija uređivanja parka u Titovoj ulici, preko puta bivšeg Radničkog doma. Izvođač radova na uređenju i rekonstrukciji novog parka je JP Komunalno, dok su finansijska sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena iz budžeta Grada Mostara.

Kako ističu iz Mjesne zajednice Brankovac, novi park će biti obogaćen sadržajima za sve generacije, te će isti dati značajan doprinos estetskom uređenju ovog dijela grada.

„Smatram da je potrebno istaći da će sadržaj novog parka biti bogat i raznolik. Između ostalog, činiće ga igralište,  u okviru koga će biti postavljene klackalice, ljuljačke i tobogani, kao i novi set košara za sortiranje otpada. Takođe, park će krasiti kutak za najmlađe naraštaje, koji će biti popunjen različitim sadržajem za djecu“, navodi predstavnik mjesne zajednice Brankovac Samir Sejdihović.

Prema njegovim riječima, detalj koji će posebno ukrasiti park je istorijski kutak o državnosti i historiji Bosne i Hercegovine u periodu od vremena Kulina Bana, pa do danas, sa posebnim osvrtom na period agresije na Mostar i Bosnu i Hercegovinu.

Predviđa se da će radovi na realizaciji projekta biti završeni do Nove godine.

(NovaSloboda.ba)