Zabava se klišeom

Bilo je već predvidljivo da će Lily Collins (31) privući veliku pažnju svojom ulogom u seriji “Emily u Parizu”, koja je toliko uzbudljiva, umjetnička i prekomjerna luda, da se izdvaja iz mase.

Radnja produkcije Netflix: marketinška agencija iz Chicagu šalje jednu mladu ženu u Pariz, kako bi tamošnjim kolegama objasnila kako koristiti društvene medije za reklamne kampanje. Collins glumi spektakularno loše obučenu Amerikanku, kao smetenu, trajnu turistkinju, koji veselo stenjući grize čokoladne kroasane. Njen kolega je francuski šef agencije, koji definitivno nije očekivao kolegicu poput Emily. Gledaoci seriju i mrze i vole, što je najbolji preduslov za veliki uspjeh. A Lily Collins je savršeno iskoristila šansu koju joj je ova uloga ponudila.

Glumica Lily, kćerka muzičara Phila Collinsa, koja je uglavnom odrastala bez oca, svoj prodor je doživjela 2017. godine sasvim drugim projektom: s Netflixovim filmom “Do kosti” na temu anoreksije; kada je otvoreno govorila o borbi s poremećajima prehrane.

Slatka vedrina “Emily u Parizu” je, takođe, ugodna, jer Collins svoju ulogu igra s punom sviješću o njenoj površnosti.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)