Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga svijeta boja, u kome je uočljivo da život ide dalje, a tek pokoji snimak ukazuje na pandemiju korone, koja još uvijek vlada velikim dijelom svijeta.

Grupni susret: U izraelskom gradu Tel Avivu, biciklisti su naišli na stado ovaca, koje se slobodno kreću i same uzgajaju,  a koje, takođe, polažu pravo da koriste put za sebe.

Tropsko svjetlo: Dhow, jedna vrsta jedrenjaka, veoma česta u Indijskom okeanu, plovi pored obale istočnoafričkog ostrva Zanzibar.

U indijskoj prijestonici Delhiju, jedna krava pase u zagađenoj vodi rijeke Yamuna, koja je toga  maglovitog jutra bila prekrivena pjenom.

Za više pravde: Lik prerušen u Spider-Mana se udobno smjestio pored niza taksija. Ovde kod spomenika ” El Ángel de la Independencia ” u Mexico Cityju, taksisti protestuju protiv posredničkih aplikacija, kao što su Uber i Cabify.

Divovski primjerak: Radnicima u Half Moon Bayu u Kaliforniji bio je potreban viljuškar da bi premjestili ogromnu tikvu, tokom mjerenja, na svjetskom prvenstvu uzgajivača tikava Safeway. Ovogodišnji pobjednik težio je 2.350 funti, ili 1.065,94 kilograma.

Povratak u toplije krajeve: Nakon godinu dana boravka na Arktiku, istraživački brod “Polarstern” vratio se u matičnu luku u Bremerhavenu, Njemačka.

Posmatrač: Napadač Cristiano Ronaldo, koji je bio pozitivan na Coronu, sa balkona u trening kampu u Oeirasu u Portugalu, gleda svoje saigrače kako treniraju.

(SZ)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)