Show za oproštaj

By, by, balet!

Na kraju godine, njemački TV balet, na slici iz 2017. godine, prilikom dodjela nagrade publike “Golden Henne”, prestaće sa radom zbog nedostatka narudžbi za nastupe.

Bitće to glamurozna oproštajna emisija – ali ujedno i vrlo tužna!

Njemački televizijski balet, koji se na njemačkoj i međunarodnoj sceni nalazi gotovo 60 godina – biće zatvoren. Za 30 plesača iz 18 nacija više nema dovoljno posla. Kao redovni poslodavac, nakon što im je ZDF otkazao, na kraju je ostao samo MDR. Šef baleta Peter Wolf (62): “Svim plesačima mogu poželjeti samo najbolje za budućnost”.

MDR će odati počast ansamblu 31. oktobra sjajnim udarnim šouom, koji moderira pjevač Ross Antony (46). U proteklih nekoliko godina, već je dva puta bila velika večernja predstava u čast baleta – 2012. i 2017. godine. Tadašnji naslov je bio “Sjajna predstava dugih nogu”.

I ovog puta, kako se saznaje, emisija bi se zapravo trebala tako zvati. Ali, naslov je prije nekoliko sedmica promijenjen u „Das Deutsche Fernsehballett – velika oproštajna emisija“.

Navodno zato što naslov “dugonogi” više nije ažuran. Međutim, to još nije potpuno potvrđeno. Šef zabave Peter Dreckmann: „MDR će uniniti kompaniju velikom oproštajnom emisijom na televiziji.

Odlučili smo da to jasno navedemo u naslovu programa, kako bismo naglasili o čemu se radi u programu: Želimo da ansamblu damo scenu za oproštaj od obožavalaca i publike.”

(bams)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)