Završena ekshumacija u opštini Bratunac, pronađeni posmrtni ostaci muške osobe

Na lokaciji mjesta Sikirići, opština Bratunac, završen je proces ekshumacije. Pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe muškog pola. Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtve, čiji su posmrtni ostaci pronađeni, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ekshumaciju i rad svih osoba uključenih u proces ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, koordinirao je stručni saradnik. Posmrtni ostaci su prebačeni u Komemorativni centar Tuzla radi dalje forenzičke obrade i identifikacije žrtve, čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

U procesu ekshumacije učestvovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, radnici JKP „Komemorativnog centra“ Tuzla, kao i policijski službenici PS Bratunac.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)