“Oholica” na sceni Lutkarskog kazališta Mostar

Lutkarsko kazalište Mostar, uz ograničen broj gledalaca, nastavlja predstavama uveseljavati mališane i u petak (18 sati) i subotu (11 sati) igraće predstavu “Oholica”, prema priči „Kraljevna i žabac“ braće Grimm.

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina.

Klasičnu bajku braće Grimm „Kraljevna i žabac“ Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu. I ne samo to! Uspjela je pri tom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu.

Nije slučajno novi naziv ovoj bajci „Oholica“, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu, iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi…

Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina, poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja.

Igraju: Anela Planinić i Marta Haubrich

Cijena ulaznice je 3 KM.

(NovaSlobodaa.ba)