Podpredsjednica FBiH na sastanku s predstavnicima “Koalicije za Mostar”

Podpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović boravi danas u radnoj posjeti Mostaru. gdje će održati sastanak s predstavnicima stranaka “Koalicije za Mostar 2020” – SDA, DF, SBB, SBiH i BPS.

“Današnju posjetu sam iskoristila da se sretnem sa svim učesnicima u narednim izborima, koji će se održati u decembru. Za nas je značajno da su građani Mostara konačno dočekali da u ovoj godini ostvare svoje demokratsko pravo, pravo na izbore, da biraju i da budu birani”, kazala je za Fenu uoči radnog sastanka podpredsjednica Federacije BiH.

Dodala je kako ovom posjetom želi dati podršku Koaliciji za Mostar 2020, te kako pozdravlja jedinstveni nastup političkih subjekata, koji su zajedničkim djelovanjem pokazali kako su interesi grada iznad svih drugih interesa.

“Pozdravila bih zajedničko djelovanje svih političkih subjekata, koji su stavili primarno Mostar iznad političkih stranaka i političkih partija. Mislim da je Mostar iznad svake politike, on treba biti u interesu građana. Ovi izbori trebaju pokazati da su se građani Mostara svojom izbornom voljom opredijelili za jedan bolji Mostar, za grad koji će biti jednak i omogućiti svim građanima Mostara, bez obzira na bilo kakvu pripadnost nacionalnu i vjersku, da su jednakopravni u svakom djelu Mostara”, istakla  je Mahmutbegović.

Naglasila je kako su građani Mostara to zaslužili, te kako je ovo jedinstven prilika da to i ostvare.

Nosilac gradske liste Koalicije za Mostar, direktor Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” Mostar Zlatko Guzin kazao je kako će podpredsjednicu FBiH upoznati s dosadašnjim aktivnostima u predizbornom periodu Koalicije.

“Ovu priliku ćemo iskoristi da upoznamo podpredsjednicu s dosadašnjim aktivnostima u predizbornom perioduove Koalicije. Takođe, razmijenićemo informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, stanju u zdravstvu u Federaciji i u našem kantonu”, kazao je Guzin.

(Fena)