Vinku Martinoviću Šteli deset godina zatvora zbog ubistva Jasmine Đukić

Zbog ubistva Jasmine Đukić, 1996. godine u Mostaru, Vinku Martinoviću zvanom Štela, Vrhovni sud Republike Hrvatske povisio je kaznu sa sedam na deset godina zatvora, prenosi Hina u srijedu Jutarnji list.

Štela, koji je prije četiri godine, i to nekoliko minuta prije objave nepravosnažne presude, išetao iz zgrade zagrebačkoga Županijskog suda, te uspio pobjeći iz Hrvatske, nalazi se u BiH čije ga državljanstvo štiti od izručenja Hrvatskoj.

Nakon četvrtog ponovljenog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, Štela je u novembru 2016. godine nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora.

Ali, za razliku od tri prijašnje presude koje je Vrhovni sud ukidao i vraćao predmet na ponovljeno suđenje, ovaj put je odluka o Martinovićevoj krivici, 24 godine nakon ubistva Jasmine Đukić, postala pravosnažna.

Vrhovni je sud odbacio žalbu Martinovićevih advokata, koji su tražili da se nepravosnažna presuda ukine i predmet vrati na peto ponovljeno suđenje, te na istoj sjednici usvojio žalbu zagrebačkoga tužilašva i povisio kaznu za tri godine.

(Fena)