Održana obuka za mlade kandidate „Koalicije za Mostar 2020“

U protekla dva dana, u Centru za kulturu Mostar, u organizaciji Asocijacije mladih SDA Mostar, uz podršku TPO Fondacije i Thinkerica obrazovnog centra, realizovana je edukacija za mlade kandidate „Koalicije za Mostar 2020“ na predstojećim lokalnim izborima. Edukacija pod nazivom „Mladi Mostara zajedno“ imala je za cilj pripremiti kandidate za uspješno vođenje predizborne kampanje.

Prvog dana edukacije, polaznici su imali priliku učiti o javnom nastupu i javnom govoru od prof. dr. Seida Masnice, koji im je prenio znanja o kvalitetnom predstavljanju u javnosti. Svim polaznicima pojedinačno ukazao na potencijalne prednosti koje bi ih mogle isticati i dao smjernice o opštem ponašanju kandidata kao javnih ličnosti.

Drugog danq edukacije, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH, Haris Šabanović

polaznicima je govorio o temama koje bi mladi trebali tretirati u kampanji, kao i kako kreirati uspješnu kampanju, odnosno komunicirati sa javnošću tokom pandemije, te o zakonima koji se tiču mladih, kao i o osnovama pravnog okvira lokalne samouprave.

Drugi dio drugog dana edukacije pripao je direktoru digitalne marketinške agencije Arethero, Edisu Neziriću, koji je polaznicima predstavio najaktuelnije načine promocije i predstavljanja na društvenim mrežama. Preporučio strategije nastupa i podstakao ih da se posvete promociji putem društvenih mreža, saopšteno je iz AM SDA Mostar.

(NovaSloboda.ba)