Pomjeranje granica

Instagram ima problem: Granice između ozbiljne foto mreže i nepristojne platforme za odrasle polagano se tope. Treba li vam primjer? Zavjesa se podiže za Emily Knight!

Nekad se smatralo da je u kamenu uklesan princip: Gola koža nije dozvoljena na Instagramu. Ipak, u ovoj foto mreži Facebooka ima sve više i više mladih žena, koje redovno objavljuju erotske slike i na njih se čeka u redu. Velika imena, poput Julia Rose ili Viking Barbie, svakodnevno pružaju svojim, oko pet miliona sljedbenika svježe snimake, koji često prelaze granicu ka pornografiji.

Emily Knight (21) iz Los Angelesa nije baš tako daleko od toga. Plavuša je do sada pratilo samo oko 2,4 miliona korisnika Instagrama. Da bi nadoknadila taj deficit, ona zaista ubrzava i maksimalno pomiče zakonske granice.

Na svojim brojnim fotografijama, teško ostavlja bilo koji dio tijela prekrivenim. Samo mali komadići prozirne tkanine i napola povučeni mikrobikiniji osiguravaju da Instagram algoritmi ne oglase alarm. Ne ostavlja puno prostora za maštu svojih obožavalaca. Bez obzira na to, pokazuju li joj se bradavice ispod mokrih majica, ili joj curi sa stidnih dlačica u uskom donjem rublju, dok pozira pred kamerom raširenih nogu, Emily Knight uvijek je samo tren udaljena od potpune golotinje, na radost njezinih sljedbenika.

Oni su izvan sebe od poduševljenja i redovno obasipaju mladu ženu izrazima ljubavi i lajkovima.

Knight sebe opisuje kao ljubiteljku automobila i seosku djevojku. Svoj entuzijazam za pokretnim ljubimcima ugradila je u neke od svojih priloga. Na primjer, kada gleda ispod poklopca luksuznih kola, kratki video isječak u mini suknji dopušta duboke poglede. Čini se da su njene javno vidljive objave na Instagramu samo reklama za privatni kanal, koji ona spominje u svakoj objavi, a na kome se vjerovatno može vidjeti još mnogo toga. Hoće li Instagram prije ili kasnije obustaviti njene planove, ili još uvijek povlači ručnu kočnicu?

(comp)

Lj.G.

(NovaSloboda.ba)