Uhapšene dvije osobe zbog paljenja ugostiteljskog objekta u Mostaru

Policijski službenici PU Mostar danas su lišili slobode dva lica zbog osnovane sumnje da su učestvovali u paljenju jednog ugostiteljskog objekta i razbijanje vjetrobranskih stakala na parkiranim motornim vozilima.

Operativnim radom i kriminalističkko-tehničkim radnjama, policijski službenici PU Mostar došli su do saznanja da su primijećena četiri kombi vozila u ulici Muje Bjelavca, u kojima su se nalazila maskirana lica. Oko 18,20 sati u ul.fra A. Miličevića spomenuta nepoznata lica zapaljivim sredstvima pale jednu ugostiteljsku radnju i razbijaju vjetrobranska stakla na parkiranim motornim vozilima, te se udaljavaju u smjeru Starog grada”, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar, spriječeno je dalje uništavanje imovine, narušavanje javnog reda i mira te povrijeđenih lica.

PU Mostar provodi kriminalističku istragu i radi na utvrđivanju identiteta osumnjičenih lica koja su u bjekstvu.

“Policijski službenici PU Mostar tokom dana pojačaće aktivnost u održavanju javnog reda i mira, te bezbjednosti građana i njihove imovine. Isto tako, neće tolerisati ovakve ispade, već će svi prekršioci biti procesuirani u skladu sa zakonskim propisima”, navodi se na kraju saopštenja.

(NovaSloboda.ba)