Mostar SG napunio mrežu Salinesa

Mostar SG Staklorad u derbiju 3.kola ubjedljivo je porazio prošlogodišnjeg prvaka FC Salines Tuzla City sa visokim rezultatom 6:1.Time su Mostarci dokazali da ove godine jurišaju na vraćanje šampionske titule u Mostar.

U prvom poluvremenu, gledali smo izvanredan futsal sa dosta prilika za gol na obe strane. Nermin Kahvedžić, koji je prošlu sezonu igrao za Salines, ovaj put je u dresu Mostaraca postigao hat trick.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0 za Mostar SG, da bi se u drugom poluvremenu potpuno raspala igra gostiju. Domaći su postigli još četiri gola, dok počasni gol za goste  postigao Mladen Kocić.

Salines se dosta oslanjao na igru sa Milanovićem u polju, i to im se konačno isplatilo u 27. minutu. Stvorili su višak, lopta je upućena u šesterac, Aladžić u namjeri da ispuca loptu pogađa prečku sopstvenog gola, a ona se odbija pravo na nogu Mladenu Kociću, koji u padu uspijeva da pogodi gol Galića za 3:1.

Nakon 3. kola, slijedi reprezentativna pauza od 15.ak dana. Mostar SG vodi na tabeli sa maksimalnim učinkom od tri pobjede, a Salines TC ima pobjedu i dva poraza.

FC Mostar SG – FC Salines 6:1 (2:0)
USRC “Midhad Hujdur Hujka”

Sudije: Željko Dragojević (Banja Luka) i Amir Omerbašić (Hrasnica)
Strijelci: 1:0 Rakić 19′, 2:0 Kahvedžić 20′, 3:0 Kahvedžić 22′, 3:1 Kocić 27′, 4:1 Jelić 32′, 5:1 Radin 35′, 6:1 Kahvedžić 37′.

FC Mostar SG: Galić, Kahvedžić, Radmilović, Jelić, Aladžić, Ćesir, Agović, Radin, Pantić, Bošković, Rakić, Vesić, Džemić, Gosto. Trener Ivan Božović.

FC Salines: Milanović, Matijević, Ivanković, Isanović, Šešelj, Seferović, Ramić, Sinanović, Arnautović, Imširović, Kocić, Sesar, Rajčević, Sipović. Trener Predrag Rajić.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)