Pucnjava i eksplozije u Beču, sumnja se na teroristički napad

Austrijski mediji javili su da se večeras dogodio teroristički napad u blizini sinagoge u prvom distriktu, te u drugim dijelovima Beča. 

Prema prvim informacijama, više napadača napalo je sinagogu. Međutim, mediji navode da su pucali i na restorane u neposrednoj blizini sinagoge te da je zabilježena i eksplozija.  U ovom trenutku nema službene potvrde o tome što je bila meta napada.  

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer potvrdio je kako je riječ o terorističkom napadu. On pretpostavlja kako je bilo više napadača, da ima ranjenih, a vjerojatno i mrtvih. Napadači su koristili automatsko oružje, piše Der Standard. 

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova saopštilo je da je jedan od od napadača mrtav, a drugi je prema nekim informacijama u bijegu, dok neki mediji javljaju da je uhapšen. Potvrdili su i da je ranjen policajac, međutim više od toga nisu željeli navesti. 

Prema pisanju portala Kurier,  trenutno je sedmero mrtvih, uključujući jednog policajca i četvero teško ranjenih. U ovom trenutku još nema službeno potvrde.  

(Fena)