U Narodnom pozorištu Mostar u pripremi predstava „Novo normalno show“

U Narodnom pozorištu u Mostaru intenzivno se radi na pripremi novog pozorišnog komada pod nazivom „Novo normalno show“, koji nastaje prema djelu španskog autora Injiga Ramireza de Ara, pod režiserskom palicom zagrebačkog režisera Ivana Leme.

„Svjedoci smo velikih promjena u načinu života uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Ovom predstavom, dajemo svoj satirični komentar na novonastale okolnosti. U formi showa, u kome glumci igraju pojedince iz publike, pokušaćemo ublažiti stresove, šokove i strahove kojima smo izloženi zbog prisilnog izlaska iz rutine života. Dok pokušavamo zadržati što više starih navika, između ostalog i naviku odlazaka u pozorište, postavljamo pitanje, šta je u našem unutrašnjem psihoemotivnom svijetu (emocije, sjećanja, ovisnosti, mentalne projekcije..) za sačuvati, a što treba transformisati, prilagoditi, redefinisati i kako iz svega ovoga izaći kao što bolji čovjek koji nije devoluirao, već naprotiv, hrabro i mudro učinio korak dalje u takozvano novo normalno“, istakao je režiser Ivan Lemo.

Glumačku postavu čine: Emir Sejfić, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Vedran Vilogorac, te članice plesnog studija „Mo Stars“. Kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec, scenografiju Vesna Režić, muziku Zvonimir Dusper Dus, a koreografiju Nataša Jekić.

Premijera predstave se očekuje krajem novembra, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, a biće održana u skladu sa mjerama i naredbama Kriznog štaba FBiH, koje su na snazi.

(NovaSloboda.ba)