Široki pao za dvije minute

Zrinjskom su trebale samo dvije minute da riješi pitanje pobjednika. Dvije lijepe akcije domaćih rezultirale su sa dva efektna gola.

Prva uzbudljiva situacija donijela je vođstvo domaćinu u 22. minuti. Čorluka je jednu lijepu akciju, koju je započeo Zlomislić, pretvorio u gol, a samo dva minuta kasnije, po drugi put se zatresla mreža gostiju. Čorluka je odlično uposlio Ivančića, koji je bio na pravom mjestu i loptu poslao iza leđa Zlomislića.

U 37. minuti, sreća je bila na strani gostiju, jer su se u prilikama našli Bilbija i Ivančić, ali su zamalo bili neprecizni.

Neporazum odbrane Zrinjskog u 43. minuti, Ćorić umalo nije kaznio golom, ali je Brkić bio dobro postavljen i odbranio udarac.

U drugom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja. Zrinjski nije dozvoljavao igračima Širokog Brijega da dođu u priliku za postizanje gola.

Najbolju priliku gosti su imali u 88. m,in uti, kada je novopečeni bh. reprezentativac Cipetić snažno šutirao, a brkić bio na mjestu.

Ipak, u drugoj munuiti sudijske nadoknade, Široki je izjednačili autogolom Jakovljevića, koji je, poslije centaršuta Cipetića, nespretno zahvatio loptu i zatresao vlastitu mrežu.

Stadion pod Bijelim brijegom.

Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Žuti kartoni: Zlomislić (Z), Ćorić, radeljić (ŠB)

Strijelci:Čorluka 22′, Ivančić 24′ za Zrinjski, Jakovljević 90′ autogol za Široki Brijeg)

Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Jakovljević, Barbarić (od 64′ Tičinović), Bekić, Enin, Zlomislić, Bilbija, Filipović, Todorović (od 72′ Sahiti), Ivančić (od 82′ Kunić).

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Čuljak (od 40′ Stanić), Ćorić (od 77′ Grgić), Jurilj (od 46′ Jović), Marić, Radeljić, Vukoja (od 64′ St. Jurić), Begić, Jurić, Pervan (od 77′ Ikić).

(NovaSloboda.ba)