Praznici na pragu

Praznična kampanja label donjeg veša Victoria’s Secret je sve iznenadila zbog odabira modela, koji više nisu premršavi i sa idealnim proporcijama za modnu pistu.

Iako je tu i stalna postava, u kojoj se nalaze super star devojke, kao što su Barbara Palvin, Chanel Iman i Candice Shwanepoel, jedno ime u njihovim kampanjama uvijek više obraduje brojne pobornike.

Riječ je o Candice Huffine, koja je lice kampanje po kojoj će se ona pamtiti, jer praznična kolekcija nije prava kolekcija, ako se ne osjećamo prijatno i sa nekoliko prazničnih kila viška. Zbog ove djevojke osjetićemo se sigurnije u svoje tijelo i možda poželjeti da nosimo baš ovaj veš, iako nam neće stajati tako, kao anđelima iz Victoria’s Secreta.

To je poenta modne industrije, koju mnogi brendovi vrlo često promašuju, a to je da se odjeća treba praviti po mjeri svih ljudi, bez izuzetka. Luksuzni brendovi ne treba da promovišu samo tijela, kakva najrjeđe viđamo po ulicama, već ona na koja smo navikli. Naša, nesavršena…

Candice Huffine nam je zbog toga omiljen model zimske sezone i želimo što više njenih fotografija, dok se opuštamo čekajući praznike.

(bams)

Lj. G.

(Novasloboda.ba)