Čivić i Radovac za novo slavlje Rođenih

Idealni uslovi za igru dočekali su danas aktere herceovačkog derbija na stadionu Rođeni, a na kraju su se radovali fudbaleri Veleža, koji su golovima Čivića i Radovca došli do vrijedne pobjede. Poraz gostiju ublažio je Jurić.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva prilika za Velež u 5 minuti, kada je Mulić odlično izveo slobodan udaraca, lopta je zakačila jednog gostujućeg igrača i završila u korneru.

Tri minuta kasnije, nova prilika za Mulića, njegov šut brani Zlomislić.

U 13. minuti, sreća je bila na strani gostiju. Brandao je u istoj minuti pogodio stativu, a drugi njegov udarac zamalo je promašio mrežu.

Redaju se napadi i prilike Veleža, a u 16. minuti “lažnjaci” Andušića zamalo nisu rezultirali vodećim golom, ali je  Obšivač na vrijeme intervenisao.

Tek u 18. minuti, pokušaj gostiju, ali je Ćorić zamalo zakasnio na centaršut Angelova.

U 25. minuti, nova šansa za Velež, šut Čivića ne pogađa mrežu. Mulić je, u 30. minuti, ponovo našao u prilici da postigne gol, ali je lopta otišla iznad prečke.

Ofanziva Veležovih igrača donijela im je vođstvo i radost u 50. minuti, Bio je to mat iz dva poteza. U gužvi pred golom gostiju, Mulić je spustio loptu do Čovića, a ovaj poslao iza leđa Zlomislića – 1:0.

Samo tri minuta kasnije, na semaforu je bilo 2:0 za Velež. Brandao je uposlio Radovca, koji šutira sa 18 metara, lopta je okrznula Mulića, prevarila Zlomislića i završila put u mreži – 2:0.

U 73. minuti, Vehabović i Ovčina izveli su lijepu akciju, a šut Ovčine završio je iznad prečke.

Prva ozbiljnija akcija gsotiju, rezultirala je golom u 78. minuti. Na centaršut Ikića, natrčao je Stipe Jurić i poslao je iza leđa Bobića – 2:1.

U 80. minuti, šansa za Velež, kada je Radovac sa 20.tak metara silovito šutirao, a lopta koji centimetar preletjela iznad prečke. Šest minuta kasnije, pokušao je Ovčina, ali je Zlomislić odbranio njegov udarac glavom.

U posljednjim trenucima utakmice, Vehabović je, poslije lijepo istrčane kontre, šutirao, a lopta za koji centimetar otišla poerd stative.

Stadion Rođeni.

Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)

Žuti kartoni: Radovac, Bobić (V), Pervan, Obšivač (ŠB)

Strijelci: 1:0 Čivić (50′), 2:0 Radovac (53′), 2:1 Stipe Jurić (78′)

Velež: Bobić, Zeljković, Pršeš (od 76′ Osmić), Ćosić, Cvijanović (od 64′ Ovčina), Brandao, Anđušić (od 64′ Vehabović), Ferreya Dario, Ćivić, Radovac, Mulić (od 88′ Zvonić).

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić (od 87′ Knežević), Obšivač, Ćorić (od 68′ Jurić), Mašić, Angelov (od 56′ Jurilj), Jović (od 68′ Ikić), Marić, Stanić, Jurić, Pervan (od 56′ Pervan).

(NovaSloboda.ba)