Premijera predstave „Mladi u doba korone“

Premijerno izvođenje predstave „Mladi u doba korone“ u režiji Lane Delić, a po tekstu Mirze Begovića, odigratće se u utorak, 11. novembra na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici s početkom u 18 sati.  Premijera će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka uz ograničen broj posjetioca.  

Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koji je ralizovan uz  podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Predstava „Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom  procesu  kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera.  Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

„Mladi u doba korone“ otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19, te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

Takođe, osim predstave, a u okviru projekta,  „Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju“, realizovaće se i panel diskusija na istu temu.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić. 

Osim u Zenici, predstava će već u srijedu igrati i u Sarajevu, u JU CKM opštin e Centar Sarajevo sa početkom u 18 sati.

(NovaSloboda.ba)