Adnin Hasić novi predsjednik Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar ubuduće će voditi Adnin Hasić, Mostarac, dugogodišnji aktivista, humanitarac i nekadašnji vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Hasić je na došao čelo Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, nakon što je dosadašnji direktor Midhad Brkan odlučio da se povuče, nakon što je ostvario izuzetne rezultate, postavio čvrste temelje ove humanitarne organizacije u Mostaru i cijeloj Hercegovini.

Primopredaji je prisustvovao i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac koji se Midhadu Brkanu zahvalio za sve ono što je učinio za „Merhamet“, a Adninu Hasiću poželio uspješan rad, naglašavajući da će imati punu podršku sjedišta i rukovodstva HO „Merhamet“ MDD. 

Novi direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Adnin Hasić kazao je da je s ponosom preuzeo vođenje tog Regionalnog odbora, svjestan velike odgovornosti i značaja ove humanitarne organizacije.

“Misija Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” od 1913. godine bila je i ostala briga o najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini i čuvanje njihovog dostojanstva. Tu misiju nastavljamo. Obzirom da se nalazimo u jednom teškom periodu, kada pandemija virusa COVID – 19 uzima svoj danak, pogotovo među najsiromašnijim kategorijama građana, sigurno su pred nama veliki, možda i nepredvidivi izazovi. Moramo se spremno i odlučno uhvatiti u koštac sa novonastalom situacijom i nastaviti da pomažemo one koji su potrebi”. kazao je Hasić.

(NovaSloboda.ba)