Tragedija u Sloveniji: Ubio oca, majku i sestru, pa sebe

Užasan zločin dogodio se u ponedeljak u večernjim satima u naselju Janče u opštini Ljubljana, gdje je 22. godišnjak hladnim i vatrenim oružjem ubio oca, majku i sestru, a onda presudio sebi, prenose u utorak popodne slovenski mediji, a potvrdila je i policija.

Policija je o  tragediji bila obaviještena sinoć oko 21 sat, a po dosadašnjem uvidu 22. godišnjak je hladnim i vatrenim oružjem teško ranio tri osobe, koje su umrle na mjestu događaja, a kasnije se i sam ubio, prenosi Hina.

Kako je novinarima izjavio Valter Zrinski iz policijske uprave Ljubljana, policiju je najprije nazvala 26. godišnja sestra kasnijeg počinioca zločina i upozorila na nasilno ponašanje 22. godišnjeg brata, nakon čega je tamo poslata specijalna policijska jedinica. Potom je policiju nazvao i sam počinilac, te kazao da je ubio članove svoje porodice, osim sestre još i 56. ogodišnju majku, te oca, 60. godišnjaka. Pri tome je koristio hladno oružje, te vatreno, koje je legalno posjedovao otac.

Istraga o nezapamćenom zločinu se nastavlja, a po do sada poznatim podacima, ubica nikad do sada nije bio podvrgnut krivičnom postupku.

Njegovi sumještani su u šoku i kažu da nije poznato da se do sada nasilno ponašao.

Policija je utvrdila da su sestra, majka i otac bili teško ranjeni hladnim i vatrenim oružjem, od čega su ubrzo umrli, a na mjestu zločina nađeno je i mrtvo tijelo počinioca, koji je, po svemu sudeći, nakon što je shvatio što je počinio, izvršio samoubistvo.

(Fena)