Bezidejna BiH poražena od Irana

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskoj utakmici na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu poražena od selekcije Irana sa 0:2.

Golove su postigli Kaveh Rezaei u 46. i Mehdi Ghaedi u 90. minuti.

Reprezentacija BiH, sastavljena od igrača koji u dosadašnjim susretima nisu dobijali mnogo prilike za igru, kao i sa nekoliko debitanata, od kojih dvojice iz Premijer lige BiH, nije uspjela ostvariti povoljan rezultat protiv selekcije Irana.

Gosti su većim dijelom susreta imali terensku inicijativu, a golman Burić u prvih dvadeset minuta dva puta svojim intervencijama spašavao gol. Ali, prilikom jedne takve intervencije, Burić se povrijedio, pa je već nakon 20 minuta morao napustiti igru.

Reprezentativci BiH imali su, takođe, nekoliko lijepih akcija, ali nisu nijednom ozbiljnije zaprijetili golu Irana. 

Na početku drugog dijela, Iranci postižu pogodak za vođstvo. Grešku odbrane bh. tima iskoristio je Kaveh, koji preciznim udarcem pogađa desni ugao Pirićevog gola. 

U nastavku meča, reprezentacija BiH krenula je nešto ofanzivnije, ali je nedostajao posljednji pas i kvalitetan udarac da se ugrozi gol gostujuće ekipe.

U 90. minuti, Iranci su još jednom izigrali odbranu bh. tima, a Ghaedi je snažnim udarcem zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

U sudijskom vremenu, Tatar je pokušao s ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla tik pored gola i to je bila najbolja šansa bh. tima u ovom susretu.

Bio je ovo sedmi međusobni duel reprezentacija BiH i Irana i peta pobjeda azijske selekcije.

Reprezentacija BiH u ovom meču nastupila je u sastavu: Burić (od 21. Pirić), Saničanin, Kovačević, Čorluka, Nastić (od 58. Kadušić), Pjanić (od 46. Cimirot), Lončar, Rahmanović (od 81. Milošević), Tatar, Gojak (od 46. Hodžić), Hadžić (od 58. Prevljak).

Fudbalere BiH u narednih šest dana očekuju dva posljednja duela u ovoj sezoni. U okviru Lige nacija BiH 15. novembra ide u goste Holandiji, dok 18. novembra na Grbavici dočekuje selekciju Italije. 

(Fena)