Za sedam dana završetak dijela radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala

I danas su nastavljeni intenzivni radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji iz Liska ulice preko Bulevara ide do rijeke Neretve.

U idućih sedam dana, uz puni angažman radnika, očekuje se da će se radovi na ovom raskrižju privesti kraju kako bi se saobraćaj mogao normalno odvijati, uz nastavak radova na rekonstrukciji starog odvodnog kanala.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske uprave Mostar, spomenuta kanalizacija je stara više od stotinu godina i na saobraćajnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je saobraćajnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizovana kao magistralna saobraćajnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala sa PP rebrastim cijevima promjera 800 mm na dužini od 100 m, čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje prometnice.

Takođe, predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacijskog kolektora iz Doma zdravlja Mostar, kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar. Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183,93 KM s PDV-om a vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398,15 KM sa PDV-om.

Oba ugovora se finansiraju sredstvima Vlade FBiH.

(NovaSloboda.ba)