Instagram zvijezda pokazuje malo više

Prije 20 godina, mnoge su se žene tetovirale tačno iznad coccyx kosti, u kolokvijalnom nazivu, trtična kost. Sada se trend tog nakita na tijelu pomakao naprijed, tetovaža underboob, ispod grudi, naziva se još i zavjesa na grudima. Poput internetske manekenke Julije Römmelt (26), mnogima su ukrasni motivi izbadani ispod grudi, a ima ih još.

U novom broju časopisa “Playboy”, ona s ponosom pokazuje svoje umjetničko djelo. Julia o ovom trendu kaže: „Pop zvijezda Rihanna započela je kada je tetovirala egipatsku boginju Isis s krilima. Volim tetovažu i mislim da mi naglašava grudi. Ne vidim to kao neku zavjesu, već kao neku vrstu mandale, poput svih mojih tetovaža. Ukupna slika mi je dosljedna. Sve moje tetovaže imaju isti stil i volim način na koji dobro surađuju”,

Ukupno ima pet tetovaža. Playmate: „Prvi put sam se tetovirala na rebrima kada sam imala 18 godina, na rođendan moje mame. Za mene je ona moj apsolutni uzor i najbolja osoba na svijetu.

Upravo iz tog razloga, željela sam je ovjekovječiti na svom tijelu”.

Ali. nove nisu slijedile.

„Za mene je to savršeno. Izgleda elegantno i vrlo ženstveno. Sve tetovaže sam dobila u roku od dvije godine i očito to me više nije zanimalo u posljednjih nekoliko godina. Potpuno sam sretna. Upravo se tako osjećam! Zašto bih nešto promijenila?”

Kako vaši pratioci reaguju na gole fotografije?

„Mislim da će im se svidjeti. Volim da pokazujem kožu na svom profilu, a također sam za potpunu slobodu ponašanja”, kaže Julia. „Želim pokazati svim ženama da je prihvatanje vlastitog tijela dobra stvar i da bismo trebali ponovo naučiti voljeti sami sebe. Ne moramo se sakrivati, svako od nas je rođen go. Zašto bi bilo prekorno to i pokazati?”

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)