Bajević: U Amsterdamu trebamo igrati odgovorno i snažno

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Amsterdamu protiv selekcije Holandije igra susret 5. kola Lige nacije.

Na press konferenciji, održanoj jutros na Sarajevskom aerodromu, pred put u Holandiju, selektor Dušan Bajević izjavio je da će njegovi  igrači u narednom susretu “pokušati uraditi najbolje što mogu”.

“Imali smo nesreću da smo izgubili meč protiv Irana, tako da smo malo pokvarili pripreme pred nastup protiv holandije. Vjerujem da igrači nakon svih odigranih mečeva i na ovom biti odgovorni jaki i snažni. Ne želimo da se pravdamo, ali nastavljamo od utakmice do utakmice i vidjećemo”, kazao je Bajević.

Naveo da  ima nekoliko igrača koji nisu tu, ali da je svaki igrač  važan i da u timu ima igrača koji žele da igraju i dokažu se u reprezentaciji, te da on vjeruje u sve njih.

Bajević  sutra u Amsterdama očekuje jaku i tešku utakmicu.

“Možemo  odigrati dobar meč i nadati se dobrom rezultatu. Trebamo igrati odgovorno, jako i snažno. Na ovakvim mečevima je potrebna i sreća i vidjećemo šta će biti”, kazao je Bajević.

Miralem Pjanić smatra da je selekcija Holandije kvalitetan protivnik, uprkos zadnjih rezultata.

“Znamo da imaju  puno individulanih kvaliteta.  Ni mi nismo u najboljoj  situaciji, tako da će sigurno biti teška utakmica. Na nama je da ovo završimo što bolje, da igrači budu spremni i koncetrisani i da što ozbiljnije odigraju ove dvije zadnje utakmice. Moramo imati motiva i odigrati što bolje, to ne smije biti upitno. Mislim da svako voli igrati takve utakmice protiv  takvih reprezentacija. Smatram da smo u dodašnjim utakmica sa Holandijom i  Italijom pokazali dobro lice – kazao je Pjanić.

Susret Holandija – BiH igra se sutra od 18 sati na “Johan Cruijff Areni ” u  Amsterdamu.

Nakon četiri odigrana kola, u prvoj grupi vodi Poljska sa sedam bodova, druga je Italija sa šest, treća je Holandija sa pet, dok je BiH posljednje sa dva boda. 

Tabela:

1. Poljska 4 2 1 1 7

2. Italija 4 1 3 0 6

3. Holandija 4 1 2 1 5

4. Bosna i Hercegovina 4 0 2 2 2

(Fena)