Državljaninu Palestine određen pritvor zbog tri pljačke u Mostaru

Na prijedlog kantonalnog tžilaštva Hercegovačko-neretvanske kantona Mostar, Opštinski sud u Mostaru odredio je pritvor pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Walidu Benthabetu (2002.) iz Palestine s prijavljenim boravkom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno krivično djelo teška krađa.

Benthabet se sumnjiči da je od 4. juna do 13. novembra u Mostaru opljačkao dvije apoteke i trafiku, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK-a Mostar.

Opštinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo, u ssradnji s Policijskom upravom Mostar, nastavlja s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno krivićno djelo, stoji u saopštenju.

(Fena)