Umro glumac Ivan Bekjarev

Glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, javila je sinoć Radio televizija Srbije.

Ivan Bekjarev je krajem oktobra bio pozitivan na koronavirus, a tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”.

Bekjarev je jedan od najznačajnijih glumaca na ovom prostoru, s izuzetno plodonosnom i dugom karijerom, a obreo se u svim žanrovima pozorišne, filmske i televizijske umjetnosti, navodi RTS.

Rođen je u Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umjetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu “Bokseri idu u raj” 1967. godine, a najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u “Boljem životu” i Boška Despotovića u “Srećnim ljudima”.

Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u “Otpisanima” i njegovoj poznatoj uzrečici, kao i po ulogama u serijama “Kraj dinastije Obrenović”, “Gorki plodovi”, “Više od igre”.

Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji “Banjica” 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.

Gajio je veliku ljubav prema pozorištu, a tokom duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga.

(Beta)