“Puna vreća želja” u Lutkarskom kazalištu Mostar

U petak 20. 11. u 18 sati i u subotu 21. 11. u 11 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar igraće se predstava “Puna vreća želja”, koju je, po tekstu Mire Gavrana, režirao Ivan Kristijan Majić.

U subotu će se ovom predstavom obilježiti Noć teatra 2020., koju u Bosni i Hercegovini i ove godine koordinira Bosansko narodno pozorište Zenica.

Predstave se igraju uz ograničen broj posjetilaca.

“Puna vreća želja” je nastala u sklopu projekta „IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency  network”, odobrenog iz Programa prekogranične saradnje Hrvatska –  Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.- 2020. 

Riječ je o predstavi koja za cilj ima razvijanje svijesti o zaštiti okoline i očuvanju prirode.

U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome prljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće – jer tamo lako pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu, jer svako za nju ima jednu želju, koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja Medo, Zeko i Irena otkriće da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi.

U predstavi igraju: Anela Planinić, Tibor Oreč i Ivan Nevjestić.

Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

(NovaSloboda.ba)